fbpx

Terapia trądziku różowatego

spersonalizowana, skuteczna terapia trądziku różowatego dzięki połączeniu kilku peelingów

Trądzik pojawia się najczęściej w okresie dojrzewania, ale coraz częściej jego objawy występują również u osób dojrzałych. Podstawą problemu jest nieprawidłowa praca gruczołów łojowych, dodatkowo nieprawidłowe złuszczanie naskórka, przez co martwe komórki zatykają ujścia gruczołów łojowych. Tym sposobem powstają krostki i zmiany ropne. Zmiany trądzikowe zazwyczaj występują w formie czerwonych, wypukłych zaskórników często ropnych, lub jako nagromadzenie krostek w jednym miejscu (w wyglądzie podobne do wysypki alergicznej).
Skóra trądzikowa wymaga delikatnej pielęgnacji, na którą składają się przede wszystkim: profesjonalna terapia w gabinecie kosmetycznym i systematyczna pielęgnacja w domu, która powinna uwzględniać: oczyszczanie twarzy, złuszczanie martwego naskórka, nawilżanie oraz tonizację. Celem jest nawilżenie skóry, wyciszenie zmian ropnych i redukcja nadaktywności gruczołów łojowych.

Terapię spersonalizowaną trądziku różowatego zawsze poprzedza konsultacja kosmetologiczna. W czasie konsultacji kosmetolog ocenia stan skóry i podejmuje decyzję które produkty / peelingi oraz w jakiej ilości będą stosowane podczas zabiegu. Kosmetolog udzieli również informacji o spodziewanych efektach i zaleceniach dotyczących kontynuacji kuracji domowej.

LINIA AZA PEEL

http://www.kuzniaurody.pl/content/uploads/2019/09/aza-peel-Kuxnia-Urody.jpg

Dla osób mających skórę problematyczną z trądzikiem, skórę atopową, łuszczycę, tej skłonnej do rumienia oraz z tendencją do zapalenia mieszków włosowych.

Działanie:
Wykazuje działanie przeciwbakteryjne zarówno dla bakterii tlenowych jak i beztlenowych, ponadto działa przeciwzapalne powstrzymując wolne rodniki. Przeciwdziała rozkładowi łoju i lipidów na składniki drażniące i nasilające zmiany trądzikowe. Zapobiega powstawaniu zaskórników poprzez wpływ na proces końcowej keratynizacji mieszków włosowych. Hamując tyrozynazę uniemożliwia powstawanie przebarwień, ponadto blokuje aktywność nadaktywnych melanocytów.

Dużym atutem omawianej substancji jest jej poczwórna aktywność:

działanie przeciwzaskórnikowe,
działanie przeciwbakteryjne,
działanie przeciwzapalne,
ma zdolność hamowania tyrozynazy, dzięki czemu ma właściwości wybielające.

LINIA LACTO

Kwas laktobionowy w odróżnieniu od alfa i beta hydroksykwasów jest polihydroksykwasem. Jest nowej generacji kwasem otrzymywanym z naturalnie występującej laktozy. Posiada wszystkie cechy i właściwości charakterystyczne dla kwasów AHA, ale wykazuje łagodniejsze działanie, nie powodując efektów ubocznych w postaci intensywnego łuszczenia, pieczenia, szczypania lub zaczerwienienia skóry (co jest wynikiem budowy alfa i beta hydroksykwasów).

Cechą odróżniającą go od tradycyjnych kwasów jest działanie łagodzące i przeciwzapalne. Podczas aplikacji peelingów LACTO PEEL nie występują typowe dla innych hydroksykwasów objawy takie jak świąd, pieczenie i zaczerwienienie. Dodatkowym atutem są silne właściwości regenerujące, łagodzące podrażnienia, zaczerwienienia, stany zapalne, a także wzmacniające barierę skóry.

Dzięki tym właściwościom znajduje on zastosowanie w pielęgnacji następujących rodzajów skór:

  • ze stanami zapalnymi,
  • w AZS,
  • wyprysku kontaktowym,
  • trądziku różowatym,
  • trądziku zwykłym,
  • łojotokowym zapaleniu skóry,
  • skóra z teleangiektazjami,
  • skóra z rumieniem,
  • skóra wrażliwa

Olbrzymią zaletą tych preparatów jest możliwość ich stosowania podczas i po leczeniu retinoidami i sterydami, dzięki czemu zmniejszone zostaną skutki uboczne działania leków. Kwas laktobionowy, dzięki swojej budowie, nie wykazuje działania fototoksycznego, może być więc stosowany przez cały rok. Ze względu na swoje właściwości pełni ważną rolę w pielęgnacji skóry zniszczonej słońcem i w zapobieganiu starzenia się skóry.

LINIA VITAMIN PEEL

http://www.kuzniaurody.pl/content/uploads/2017/07/vitamin-peel-Ku%C5%BAnia-Urosdy.jpg

To innowacyjna kompozycja dwóch składników, kwasów askorbinowego i laktobionowego.

Dla kogo?
Palacze, kuracja po kąpielach słonecznych, osoby, u których zaobserwowano obecności poszerzonych drobnych naczyń krwionośnych tzw. „pajączki naczyniowe”.

Działanie:
Podstawowa, biologicznie czynna postać witaminy C – kwas askorbinowy. Witamina C stymuluje lepsze ukrwienie skóry, poprzez wspomaganie procesu syntezy kolagenu wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę, i wpływa na spłycenie zmarszczek.

W badaniach klinicznych gdzie stosowano 4% kwas laktobionowy przez 6 tygodni udowodniono całkowitą remisję lub znaczną redukcję teleangiektazji i zmniejszenie lub całkowite usunięcie stanu zapalnego skóry.

Dodatkowo:

  • ma unikalną właściwość wiązania i zatrzymywania wody w naskórku,
  • wygładza i zmiękcza naskórek,
  • posiada działanie antyoksydacyjne,
  • reguluje odnowę komórkową,
  • łagodzi podrażnienia i stany zapalne skóry.

LINIA SHIKI PEEL

Kwas szikimowy swoją nazwę zawdzięcza roślinie, w której występuje w warunkach naturalnych. Shikimi to japońska nazwa anyżku gwiaździstego – przyprawy, która została doceniona również przez medycynę naturalną i przemysł kosmetyczny.
Kwas szikimowy jest wielofunkcyjną substancją czynną. Wśród jego głównych właściwości kosmetycznych najbardziej docenia się zdolność do zmniejszenia ilości zmian trądzikowych, zaskórników, działanie przeciwzapalne i sebostatyczne. W zależności od stężenia i pH może nawilżać lub złuszczać. Jest najłagodniejszym kwasem z grupy AHA, dlatego może być stosowany u osób ze skórą naczyniową, dojrzałą i suchą. Wyniki badań naukowych potwierdzają także antyoksydacyjne i rozjaśniające właściwości kwasu szikimowego – minimalizuje przebarwienia potrądzikowe, ale też wyrównuje koloryt skóry.

UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ KOSMETOLOGICZNĄ !

 

cena

Terapia trądziku różowatego
  • twarz 159 zł
  • twarz i dekolt 199 zł